Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεάν εξέταση για το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού από το Ιατρικό Π. Φαλήρου

Από τη σελίδα του Ιατρικού Π. Φαλήρου, διαβάζουμε:


"Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Ιατρικού Π. Φαλήρου πραγματοποιεί 12-16 Δεκεμβρίου 2011, 9:00 – 12:00, δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού.

Πρόκειται για μία απλούστατη εξέταση, καθώς απαιτείται μία μόλις σταγόνα αίματος από το δάκτυλο του ασθενούς και μέσα σε 10’, άμεσα και με αξιοπιστία, που αγγίζει το 96%, δίνεται η απάντηση.

Το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού (Helicobacter pylori), είναι ένα σπειροειδώς διαμορφωμένο, Gram-αρνητικό βακτήριο με χαρακτηριστικά μαστίγια που προσβάλει το γαστρικό βλεννογόνο, όπου μπορεί να παρασιτεί για χρόνια χωρίς απαραίτητα να προκαλεί συμπτώματα.

Ανάλογα με παράγοντες του μικροβίου (λοιμοτοξικά ή μη στελέχη), του ξενιστή (γονίδια) και του περιβάλλοντος (κάπνισμα, στρες, γαστρική οξύτητα, κατανάλωση αλμυρών τροφών) το μικρόβιο αυτό μπορεί να προκαλέσει αρκετές και κάποτε σοβαρές γαστρικές παθήσεις όπως: ενεργό γαστρίτιδα, γαστρικό και δωδεκαδακτυλικό έλκος, δυσπεψία χωρίς έλκος και σε κάποιες περιπτώσεις καρκίνο ή λέμφωμα του στομάχου.

Η έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπισή του συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση των σοβαρών γαστρικών παθήσεων και ιδιαίτερα στην πρόληψη του γαστρικού καρκίνου.

H έγκαιρη διάγνωση σχετικά με την ύπαρξη του Ελικοβακτηριδίου είναι απαραίτητο βήμα για την σωστή συνολική διαχείριση του ασθενούς. Ο γιατρός ανάλογα με την παρουσία ή απουσία του μικροβίου θα ακολουθήσει διαφορετική θεραπευτική στρατηγική. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να βοηθηθεί ο ασθενής, άμεσα, στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που τον ταλαιπωρούν. Εξίσου σημαντικό είναι η επίτευξη επούλωσης του γαστρικού βλεννογόνου για την πρόληψη και θεραπεία όλων των παθήσεων του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου που σχετίζονται με την παρουσία του μικροβίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δωρεάν εξέταση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 210 – 9892227 Δευτέρα – Παρασκευή 7.30 – 15.30 και στο 210.9892100 τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες."

λέξεις κλειδιά: δωρεάν εξετάσεις, έλκος στομάχου, ελικοβακτηρίδιο πυλωρού, H. pylori, Π.Φάληρο, Ιατρικό Π. Φαλήρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου