Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε πλαστικές, για το έτος 2010!

Το έτος 2010 πρέπει να ήταν καλό για όσους ασχολολήθηκαν με τον τομέα "ομορφιά" αφού η Ελλάδα ήρθε 2η σε διορθώσεις και πλαστικές επεμβάσεις,σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χτες στο ιστολόγιο του γνωστού αμερικανικού περιοδικού "The Economist". 

Όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, στην Ελλάδα έγιναν περισσότερες-κατ'αναλογία- αισθητικές διορθώσεις από ότι στη Βραζιλία, που χαρακτηρίζεται χώρα-βασίλισσα των πλαστικών,  ή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για τις γυναίκες στην Ελλάδα φαίνεται πως ένα σημαντικό ποσοστό αφορούσε επεμβάσεις σχετικές με το στήθος.Σους άνδρες, πάλι, με βάση τα δεδομένα, ηταν αξιοσημείωτο ότι οι επεμβάσεις μεγένθυσης του ανδρικού μορίου ήταν 10 φορές συχνότερες από τον μέσο όρο όλων των χωρών.

Βέβαια πρέπει να παρατηρήσουμε ότι όλα τα ποσοστά αναφέρονται στο σύνολο των επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε χώρα, δηλαδή στους κατοίκους της χώρας αυτής αλλά και σε επισκέπτες που ήρθαν για το σκοπό αυτό (ιατρικός τουρισμός).



*Τα δεδομένα προέρχονται από την Διεθνή Ένωση Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής ( International Society of Aesthetic Plastic Surgery ).


Πηγή
The Economist-Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου