Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τα χέρια σου μπορούν να σώζουν μια ζωή!



Με αφορμή την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς" θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης Θα πραγματοποιηθεί θεωρητική παρουσίαση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τεχνική σε ειδικό εξοπλισμό εκπαίδευσης

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως-θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης :


Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειοψηφία των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
Μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε την 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα:  «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης», και  ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Η Κόρινθος συμμετέχει στις εκδηλώσεις και σας καλεί  να παρευρεθείτε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο  Δημοτικό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" στο Πανεπιστήμιο (ενημερωθείτε για τις ώρες)
Θα πραγματοποιηθεί θεωρητική παρουσίαση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τεχνική σε ειδικό εξοπλισμό εκπαίδευσης (κούκλες, εκπαιδευτικούς απινιδωτές) με πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το European Resuscitation Council.

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ!

Πληροφορίες εγγραφές (facebook) : Restart Korinthos
restart.korinthos@gmail.com
6945751223
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του
Δήμου Κορινθίων
Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία



Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου