Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Ερυθρού Σταυρού στην Κόρινθο

Ανακοίνωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Κορίνθου)

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Κορίνθου) αναφέρεται σε δελτίο τύπου: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και μεγαλύτερος Ανθρωπιστικός Οργανισμός στη χώρα μας, στηρίζει το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό του έργο στην εθελοντική συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες και ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην ατομική και κοινωνική ζωή, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. δίνει έμφαση στην ανάπτυξη προγραμμάτων που στοχεύουν στην υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως άνεργοι, νεοάστεγοι, ανασφάλιστοι, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες κ.α.
Την προσπάθεια του υποστηρίζουν οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. που σήμερα περισσότερο από ποτέ καλούνται να προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο, τη γνώση και την εμπειρία τους και να συμμετέχουν σε δράσεις για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των αναγκών της καθημερινής τους διαβίωσης.
Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. παρέχοντας την ευκαιρία σε όσους πολίτες θέλουν να προσφέρουν, οργανώνει για ακόμη μία φορά Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., το οποίο πρόκειται σύντομα να υλοποιηθεί στην πόλη της Κορίνθου.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κορίνθου
Κύπρου 89- 20100, Κόρινθος
ΤΗΛ: 27410-23209»


photo credit: LeonArts.at via photopin cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου