Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Γερά δόντια για 30.000 μαθητές


Τριάντα χιλιάδες μαθητές δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα για την προαγωγή της στοματικής υγείας που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ημερίδα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 "Γραφείο Τύπου
210 - 52.05.290-1


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας η εναρκτήρια ημερίδα για το Πρόγραμμα με θέμα «Αγωγή Στοματικής Υγείας σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και 150 σχολεία απομακρυσμένων περιοχών» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ με δικαιούχο την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο κ. Χ.Αηδόνης υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Μ.Κοντογιάννης, Ειδ. Γραμματέας Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βιου Μάθησης Και Θρησκευμάτων,  ο κ. Α.Δημόπουλος, Γεν. Γραμματέας  Δημόσιας Υγείας, υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, ο κ. Α.Κατσίκης, Πρόεδρος Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Α.Υφαντής, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, η κα. Α.Σεληνίδου, εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Υπεύθυνη για τα προγράμματα πρόληψης, η κα Κ.Νικοπούλου-Καραγιάννη, Πρόεδρος Οδοντιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και ο κ.Γ. Βουδούρης, Διοικητής Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το πρόγραμμα αφορά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής στοματικής υγείας σε μαθητές/ τριες Β’τάξης 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και 150 σχολείων απομακρυσμένων περιοχών, σε ένα σύνολο περίπου 30.000 μαθητών/τριών. Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων που λαμβάνουν χώρα μέσα κυρίως στο σχολικό χώρο, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των οδοντιάτρων των τοπικών Κέντρων Υγείας, των προληπτικών ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των κατά τόπους οδοντιατρικών συλλόγων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημερώνονται οι γονείς για τη στοματική κατάσταση των παιδιών τους και δίνεται η δυνατότητα για προληπτικές εμφράξεις στα τοπικά Κέντρα Υγείας ή τα προληπτικά ιατρεία. Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση έναρξης του προγράμματος βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο http://www.sendspace.com/file/xoqbuh."

λέξεις κλειδιά: στοματική υγιεινή, στοματικη υγιεινη, προαγωγή υγείας, προαγωγη υγειας, υπουργείο υγείας, μαθητές, γερά δόντια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου