Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αποσύρει "οικολογικές" μπάλες πλυσίματος

 Με το κλείσιμο του 2012, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε την απόσυρση από την αγορά της μπάλας πλυσίματος της "Primato" (19/12/2012) και της "Ecoball"(21/12/2012), μετά από εισήγηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στις λεγόμενες "οικολογικές" μπάλες πλυσίματος, οι οποίες, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, είναι αναποτελεσματικές και αποτελούν προϊόν παραπλανητικής διαφήμισης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου για την ανάκληση της μπαλας "Ecoball"

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 21 Δεκεμβρίου 2012

Θέμα: Ανάκληση μπάλας πλυσίματος ρούχων «Ecoball».

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ειδοποίησε την εταιρεία «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», οδός Στρατηγού Δαγκλή 124, Αθήνα, TK. 11145, τηλ. 210- 2236352, που εισήγαγε και διακίνησε στην ελληνική αγορά το προϊόν - μπάλα πλυσίματος ρούχων πλυντηρίου, με την εμπορική ονομασία «Ecoball», να προβεί στην άμεση απόσυρσή του από όλα τα σημεία πώλησης, την παύση οποιασδήποτε περαιτέρω προώθησης και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές.

Η ΓΓΚ συστήνει στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να το επιστρέψουν στην προαναφερόμενη εταιρεία.

Η ΓΓΚ προέβη στην ανωτέρω ενέργεια κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην οποία αναφέρεται:

«Από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ, έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά.»

Σημειώνεται ότι το προϊόν «Ecoball» όπως και το προϊόν «Primato» προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο κατασκευής.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η ΓΓΚ έχει επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα παρόμοια προϊόντα και έχει ζητήσει από τις εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ ικανό αριθμό δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο.


Σχετικοί σύνδεσμοι:
"Οικολογική" μπάλα πλυσίματος: αλήθεια ή απάτη?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου