Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με θέμα: 

«Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου και η αντιμετώπιση του εθισμού στους Η.Υ. και το Διαδίκτυο»


Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν τη νέα μορφή οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των προηγμένων κρατών. Ανάμεσα σε αυτές τις νέες τεχνολογίες, η εκρηκτική ανάπτυξη της επιστήμης της πληροφορικής κατέχει προνομιακή θέση και έχει διανοίξει νέους ορίζοντες παγκοσμίως για τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης, έρευνας και επικοινωνίας στις κοινωνίες των πολιτών. Στη μεγάλη εξάπλωση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη εποχή, κυρίαρχη είναι η θέση που κατέχει το Διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους

Όταν όμως το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή μας από τους φίλους, την οικογένεια και την εργασία μας, κυριαρχεί στη καθημερινότητα μας και είναι ένα στοιχείο της που δεν θέλουμε να αποχωριστούμε, τότε  ο εθισμός μας στο διαδίκτυο είναι γεγονός. Η εξάπλωση του φαινομένου είναι παγκόσμια, αφορά όλες τις ηλικιακές και τις κοινωνικές ομάδες. Αναπτύσσεται παράλληλα με την ανάπτυξη του διαδικτύου και απασχολεί πλέον επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων

Ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου με αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και τον Δήμο Κορινθίων, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00μμ, ημερίδα με θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου και η αντιμετώπιση του εθισμού στους Η.Υ. και το Διαδίκτυο».

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.

Βασικοί  ομιλητές της ημερίδας θα είναι:

1. Η κα. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  Σ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ  Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»  .

2. Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΟΣ Ηλεκτρονικός Μηχανικός Πτυχιούχος του Αγγλικού Πανεπιστημίου SALFORD


Οι κύριοι στόχοι της δράσης είναι:

· Να προστατέψουμε τους ανήλικους χρήστες του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή άλλο επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο ή από άλλη επιβλαβή συμπεριφορά.
· Να ενημερωθούν οι γονείς  για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο.
· Ενημέρωση για το πότε θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν οι γονείς για το αν το παιδί τους είναι εθισμένο στο Διαδίκτυο και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
· Η ανάδειξη  των θετικών πλευρών των διαδραστικών τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής μας ζωής.
· Η ενημέρωση  των εκπαιδευτικών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, ενημερώνοντας τόσο για τα πολλαπλά οφέλη όσο και για τους πιθανούς κινδύνους, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη.
· Η υποστήριξη, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και ανήλικων χρηστών με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό.


Τα μηνύματα αυτής της δράσης είναι:
Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!
Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι!
Προστάτευσε τον εαυτό σου!
Σεβάσου τη ζωή των άλλων!
Το κλειδί είναι η γνώση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου