Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Restart a heart: Τα χέρια σας μπορούν να σώσουν μια ζωήπρώτες βοηθειες


Η αιφνίδια διακοπής της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο του θύματος.

Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειοψηφία των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Απο το 2013, μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε την 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης». 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα: «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης», και ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.Για την συμμετοχή σας στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή πατώντας τον σύνδεσμο http://bit.ly/1pDPUxW. Η εγγραφή και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πού και πότε; 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2. 
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και επιλέξτε το γκρουπ που σας εξυπηρετεί.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου